Ερωτήσεις & Απαντήσεις για τα συστήματα Θερμομόνωσης

1. Γιατί χρειάζεται να θερμομονώσω το σπίτι μου;

Η σωστή θερμομόνωση του κτιρίου, προσφέρει στους ενοίκους του καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καθώς εξασφαλίζει σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποφεύγονται οι έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές, εξασφαλίζοντας μικρότερη κατανάλωση πετρελαίου το χειμώνα και ηλεκτρικού ρεύματος για τα κλιματιστικά μηχανήματα το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα αποκλείει το φαινόμενο συμπύκνωσης υδρατμών και δημιουργίας μούχλας.

2. Υπάρχουν κανονισμοί που καθιστούν τη θερμομόνωση υποχρεωτική;

Από τις 4 Ιανουαρίου 2006, όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε και κατά συνέπεια και η Ελλάδα, είναι υποχρεωμένα να συμμορφωθούν με την ΟΔΗΓΙΑ 2002/91/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16ης Δεκεμβρίου 2002 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα κτίρια θα αποκτήσουν μια «ενεργειακή ταυτότητα» και θα λάβουν ενεργειακή πιστοποίηση, η οποία θα συνδέεται άμεσα και με την αντικειμενική και την εμπορική τους αξία. Είναι λοιπόν σαφές ότι η θερμομόνωση και των υφιστάμενων κτιρίων καθίσταται υποχρεωτική.

3. Πώς είμαι σίγουρος ότι η εφαρμογή του συστήματος θερμομόνωσης θα γίνει σωστά;

Η εφαρμογή του συστήματος θερμομόνωσης γίνεται πάντα από εκπαιδευμένο συνεργείο, με εξειδίκευση στην εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης.

4. Είναι καλό να μονωθεί ένα μόνο τμήμα το κτιρίου;

Η θερμομόνωση θα γίνει σωστά αν μονωθεί ολόκληρο το κτίριο και όχι ένα μόνο μέρος του. Αυτό συμβαίνει γιατί αν υπάρχουν αμόνωτοι τοίχοι, δημιουργούνται θερμογέφυρες, με αποτέλεσμα τη συμπύκνωση υδρατμών στην επιφάνεια των δομικών στοιχείων και την εμφάνιση μούχλας.

5. Πώς γίνεται η ανακαίνιση του κτιρίου;

Με τη χρήση των έγχρωμων ρητινούχων, ελαστικών και υδατοαπωθητικών σοβάδων του συστήματος, το κτίριο αποκτά νέα όψη, καθώς υπάρχει η δυνατότητα επιλογής για λεία ή αδρή τελική επιφάνεια καθώς και 16 έτοιμες αποχρώσεις. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης 20 αποχρώσεων ειδικού ελαστικού χρώματος που μπορούν να εφαρμοστούν επάνω στο λευκό σοβά.
Επιπλέον είναι δυνατή και η χρήση έτοιμων διακοσμητικών προφίλ από εξηλασμένη ή διογκωμένη πολυστερίνη, προσφέροντας μια διαφορετική, καλαίσθητη εμφάνιση.

6. Παρέχεται τεχνική υποστήριξη;

Τα τμήματα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας Domokem είναι στη διάθεση επαγγελματιών και ιδιωτών για πληροφορίες, ενημέρωση, τρόπο εφαρμογής και παροχή λύσεων πριν και κατά την εφαρμογή του συστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.